De geschiedenis van Marchandise S.A.

1958 - In het begin ...

Ets. DEVILLE werd in 1958 opgericht door de heer en mevrouw Emile DEVILLE. Placeholder

Placeholder

Het bedrijf vestigde zich al snel als officiële verdeler voor de regio's Haspengouw en Condroz van "INTERNATIONAL HARVESTER" landbouwtractoren, die sindsdien "CASE IH" zijn geworden.

In 1968 begon het bedrijf ook met de verdeling van "MANITOU"-machines, de wereldleider in materiaal voor ruw terrein, waardoor het de oudste MANITOU-dealer in België werd. 

1980 - De tweede generatie ...

Michel & Philippe DEVILLE nemen de zaak over in de jaren 1980.
Ze putten uit de ervaring van hun ouders en de dynamiek van hun jeugd om nog meer glans te geven aan een bedrijf waarvan de commerciële correctheid en stabiliteit de beste garanties zijn voor de klanten. 

In de jaren 1990 breidde het bedrijf zijn activiteiten uit met de verkoop van grondverzet- en materiaalbehandelingsmachines van CASE, THOMAS en TOYOTA. 

Sindsdien heeft deze diversificatie het bedrijf in staat gesteld om zich te richten op de publieke sector, bouwbedrijven, industrie en landbouwers.

1998 - De overname ...   Placeholder

De komst in 1998 van de heer Ivan MARCHANDISE, die het bedrijf overneemt, markeert een belangrijke nieuwe fase in de ontwikkeling van het bedrijf. Er werd een nieuw bedrijf opgericht, S.P.R.L. DEVILLE MARCHANDISE, van waaruit de verhuur van goederenbehandelings-, bouwplaats- en personeelshefwerktuigen werd opgestart.

Sinds 2002, de datum van de volledige overname, is de heer Ivan Marchandise de algemeen directeur van het bedrijf.

2003 - Groei met dubbele cijfers...

In de jaren die volgden was de bedrijfsgroei bijzonder sterk, met een verdrievoudiging van de omzet in 5 jaar tot €9.650.000 in 2008. Deze indrukwekkende groei werd voornamelijk gedreven door de belangrijkste merken die vanaf het begin hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf: MANITOUen CASE IH &STEYR, evenals door de ontwikkeling van de verhuurvloot, die in 2008 meer dan 120 machines telde.

2007 - Investeringen ...

In 2007 werd een investeringsprogramma uitgevoerd op de "historische" site van OMBRET, waar het bedrijf al sinds zijn oprichting actief is: Placeholder

 • aanleg van een extra parkeerterrein van 1.600 m² ;
 • renovatie en bouw van nieuwe kantoren
 • uitbreiding en modernisering van de opslagruimte voor reserveonderdelen
 • aankoop van een tweede vrachtwagen voor het transport van de machines;
 • enz.

2008 - Modernisering van de bedrijfsstructuur ...

Om de groei van het bedrijf voort te zetten en te consolideren en om de structuren en de organisatie te moderniseren, werd in maart 2008 een kapitaalverhoging doorgevoerd met de deelname van INVESTSUD en de heer Ivan MARCHANDISE, samen met verschillende directieleden, waaronder Louis BOTSON (commercieel directeur).

Tegelijkertijd werden de rechtsvorm en de naam van het bedrijf gewijzigd:
S.A. MARCHANDISE.

2009 - De economische crisis ...

Ondanks de gevolgen van de economische en financiële crisis, die in 2009 voelbaar begon te worden, slaagde ons bedrijf erin zijn activiteiten in de daaropvolgende 3 tot 4 jaar te consolideren, met iets meer dan 200 voertuigen in de verhuurvloot in 2013 en een sterk team van ongeveer twintig medewerkers.

2014/2015 - (Opnieuw) investeren en verhuizen...

Het werd echter duidelijk dat de bestaande faciliteiten niet langer de kwaliteit van de uitrusting of voldoende parkeer- en werkplaatsruimte boden.

Daarom besloten we, om ons enorme groeipotentieel te benutten, om al onze activiteiten te verhuizen naar het industriepark HERMALLE-SOUS-HUY, op slechts enkele kilometers van de historische site.

In 2014 werd een terrein van 14.000 m² aangekocht, waarop een gloednieuw gebouw van 2.200 m² (kantoren, showroom en ateliers) werd opgetrokken, waar we in mei 2015 onze intrek namen.

2015 tot 2018 - Versnelling ...

Dankzij deze nieuwe, moderne en performante faciliteit hebben onze dynamische en enthousiaste teams in slechts 3 jaar tijd het volume en de kwaliteit van alle diensten die we onze klanten aanbieden aanzienlijk kunnen verhogen.

In 2018 vierde S.A. MARCHANDISE :

 • De 60e verjaardag van DEVILLE / DEVILLE MARCHANDISE / MARCHANDISE S.A.
 • 60 jaar CASE IH dealerschap
 • 50 jaar dealerschap van MANITOU

Placeholder

2019 tot 2022 

In 2019 gaat het opleidingscentrum Marchandise van start. Ons doel? Bestuurders opleiden die overslagmachines gebruiken om hun veiligheid op het terrein te verhogen en hun productiviteit te verhogen. In 2022 werd ons opleidingscentrum IPAF-gecertificeerd. 

In 2022 stopt de verkoop van Case IH & Steyr landbouwtractoren binnen het dealerschap. 

Vandaag is MARCHANDISE :

 • 50 medewerkers ;
 • Verkoop-, verhuur-, opleidings- en onderhoudsactiviteiten in volle expansie;
 • Distributie van MANITOU, TOYOTA, POTTINGER, GEHL, AVANT TECNO en CASTROL;
 • Een gebouw met kantoren, een showroom, een magazijn en een werkplaats met alle moderne apparatuur;
 • Meer dan 600 machines in de verhuurvloot;
 • 6 opleggers en 2 kleine diepladers;
 • 8 volledig uitgeruste werkplaatswagens voor werkzaamheden op locatie;
 • Een aanwezigheid in de landbouw, industrie, bouw en overheidssector;
 • Een groeiend bedrijfsvolume van meer dan €25.000.000 tegen 2022.
 • Een voortdurend uitbreidend geografisch gebied.

Bâtiment Marchandise S.A.

 

 

 

+32 (0) 85 31 15 91